Monday, May 3, 2010

jasin jamboree

ok.
dah abes dah. selesai. tamat. 48 km. 4 jam 22 minit.

overall track sangat best. kira sgt seswai la ngan aku. tak teruk sgt, n tak mudah sgt. sebnor nye aku tak cukup fit pon. teruk gak belakang aku sakit.. huhu.. core tak cukup kuat tu..

tp ada gak peristiwa best. hehee... aku dpt climb bukit langsat tu dari bawah sampai atas. syok gak bila diorg yg benti ngan nolak tu sorak n bagi peransang kat aku.. bangga siott! tp lutut dah mcm rasa nak tanggal dah time tu... tp eksen punye pasal kan.. redah jek laa..

yg kedua, aku dapat blast kat satu track sawit yg landai n lurus lepas CP4.. n berjaya menterkejut berukkan beberapa rider yg tgh nolak naik bukit. aku dah gain speed masa turun tu, so takkan nak brek la time naik.. kan?

sesat? ala tu biasa la.. ape ada hal. aku blame solely on the front runner. mereka2 yang buat jamboree tu sebagai tempat berlumba. nak menang punya pasal, diorg main redah jek. pastu orang lain pon semua ikot sesat termsuk la aku). sian aku tgk marshall tu semua kene maki.

aku nak pesan pada semua riders - ilek aje la.. lu bukan tau pon sape punye salah.. kita datang dari jauh untuk happy2.. untuk enjoy.. bukan nak cari salah dan maki2 orang. gelap hati nanti.. setakat sesat sekilo tu apa la sangat.. kan? so len kali kalu jadi lagi mcm tu, takyah kecoh2 la.. bukan rugi ape pon..

so, untuk penganjur - jangan serik nak buat lagi acara macam ni.. memang susah nak puaskan ati semua pihak. cacat cela tu adat laa.. lain tahun buat lagi.. nanti kitorang datang lagi..

2 comments:

joni said...

bukit langsat tu mmg mencabar...dan trance 3 aku berjaya melaksanakan misi menawan bukit tu spi puncak...sesat???biasala jang klu jamboree pun dibuatnya mcm race...tp mmg ramai la yg dah start maki hamun penganjur masa tu...susah la rider tak reti bahasa ni...

Akmal Hizam said...

depa salah baca. jamboree jadik jom ber race.
dah penganjur pulak bagi hadiah untuk top finishers.
cemana nak nikmati keindahan jasin kalau dok besit je kan.